SEVGİ HER ÇOCUĞUN GEREKSİNİMİ   VE  HAKKIDIR

SEVGİ HER ÇOCUĞUN GEREKSİNİMİ VE HAKKIDIR

09.05.2019 57

 Sevgi ve İlginin Çocuğun Hayatındaki Önemi

Çocuğun kişiliğinin tam ve uyumlu olarak gelişebilmesi, duygusal ve zihinsel açıdan sağlıklı yetişebilmesi, öğrenebilmesi ve başarılı olabilmesi için sevgi ve ilgiye gereksinimi vardır.

Bunları Biliyor muydunuz?

 

1. Bebekler doğdukları ilk andan itibaren hızla öğrenmeye başlarlar. Beyin bütün gelişmesini çocuk iki yaşına gelene kadar hemen hemen tamamlar. Bu nedenle çocuğun ilk yılları oldukça önemlidir. 
 

2. Bebeğin beş duyusu olan koklama, duyma, görme, tatma ve temas ile hissetme duyuları doğdugu andan itibaren çalışmaya başlar. Bu nedenle doğduğu andan itibaren ten teması, tanıdık bir ses duyması, tanıdık bir yüz görmesi çocuk için çok önemlidir. 
 

3. Bebeğin hayatındaki en onemli şeylerden biri karşılık almasıdır. Tanıdık bir ses, ten ve göz teması ile karşılık alan çocuk sevildiğini, güvenlik içinde olduğunu ve kabul edildiğini hisseder. Bu da özgüveninin gelişmesinde büyük bir rol oynar.
 

4. Çocuğun ayrıca yeni ve ilginç şeyler görmeye, duymaya, dokunmaya ve oynamaya gereksinimi vardir.  Bu öğrenmenin ilk adımıdır.
Çocukla düzenli olarak konuşmak, şarkılar söylemek, masallar okumak,  oynamak ve ilgilenmek öğrenmesinde yardımcı olur.
 

5. Gerek kız çocuğu gerekse erkek çocuğu olsun beslenmesinin ve iyi bakımının yanı sıra fiziksel, zihinsel ve duygusal açıdan sağlıklı gelişebilmeleri için gereksinimleri birbirinin aynıdır. Her ikisinin de kucaklanmaya, oynamaya, sevilmeye, ilgiye ve kabul edilmeye ihtiyacı vardır.
 

Sevgi ve ilgi gören çocuk sağlıklı, mutlu ve başarılı bir birey olarak yetişir. Sağlıklı, Mutlu ve başarılı bireyler sağlıklı,mutlu ve başarılı toplumları oluştururlar.

 

GELECEĞE SİZİN DE KATKINIZ OLSUN