KARNE HEYECANI VE ANNE- BABALARA ÖNERİLER

KARNE HEYECANI VE ANNE- BABALARA ÖNERİLER

12.06.2019 113

Karne Döneminde Anne – Babanın Dikkat Etmesi Gereken Hususlar:

Eğer çocuğunuzun karnesi pek iç açıcı değilse, hatta "kırık notları" olsa bile asla onu dövmemeli ve kişiliğini rencide etmemelisiniz. Çocuğunuzu karşılık beklemeden, koşulsuz sevdiğinizi çocuğunuza hissettirmelisiniz.

 Çocuğunuzu diğer insanların yanında küçük düşürmemeli ve onu başkalarıyla kıyaslamamalısınız. Unutmayın ki kötü karneyi düzeltmek mümkündür; fakat çocuğun ruhsal dünyasında açılacak yarayı iyileştirmek pek de kolay olmayacaktır!!!

 Çocuğunuzun okul başarısızlığının nedenlerini çok iyi değerlendirmeli ve bu başarısızlığın ortadan kalkması için neler yapılması gerektiğini birlikte değerlendirmelisiniz.

 Çocuğun başarısında ya da başarısızlığında en büyük rol çoğunlukla ailenindir. Aslında çocuğun karnesi ailesinin de karnesidir!..

YAZ TATİLİ GELİYOR NE YAPMALI?

Tatil, anne-babaların çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeleri için çok iyi bir fırsat. Bu zaman diliminde mümkün olduğu kadar çocuğunuzla birlikte zaman geçirin:

 Birlikte mektup yazın. Eski dergileri veya fotoğraf albümlerini karıştırın.

 Birlikte; piknik yapma, bisiklete binme, uçurtma uçurma, top oynama, yürüyüş yapma, balık tutma, yüzme, gezi gibi eğlenceli aktiviteleri deneyin.

 Birlikte; alışverişe gitme, evde yemek yapma, bahçe işleriyle uğraşma, hep beraber bisikletlere binerek dolaşma, ailece maç yapma, oyunlar oynama, yürü- yüşler yapma gibi etkinlikleri yapın.

Bu ve benzeri etkinliklerin çocuğunuzla birlikte aldığınız karar sonucunda gerçekleştirilmesine özen gösterin.

SONUÇTA; aile fertleriyle birlikte yapılan tüm bu faaliyetler hem çocuğa büyük keyif verecek, hem de ailesiyle paylaştığı saatler onun özgüveninin gelişmesine katkı sağlamış olacaktır.