KAHVALTI YAPMANIN ÖNEMİ

KAHVALTI YAPMANIN ÖNEMİ

YÜKSEK BAŞARI ORANI

Kahvaltı eden çocukların karmaşık problemleri daha kolay çözdükleri, daha neşeli oldukları, daha seyrek hastalandıkları ve okula devam oranlarının yüksek oldu- ğu görülüyor. Kahvaltı etmeden okula gitmek, okul başarısını da düşürüyor. 

28.05.2019 76

ENERJİ VERİR

Kahvaltı etmeyen kişiler yorgunluk, güçsüzlük, konsantrasyon bozukluğu, kan şekeri düşüklüğü, gün boyu uykusuzluk ve hatta özgüven eksikliği yaşarken, kahvaltı edenler daha enerjik olur. 

Güne Mutlu ve Keyifli Başlamanızı Sağlar

Bence kahvaltı günün en önemli öğünü olmasının yanında en keyifli öğünü aynı zamanda. Kahvaltı yapmak sadece sağlığınıza katkıda bulunmaz aynı zamanda sizi mutlu kılar. Deneyin :) 

Kahvaltı Konsantrasyonu Artırır

Kahvaltı etmek beyin için gerekli enerjiyi sağlayarak, öğrenmeyi geliştirir. Son araştırmalar kahvaltı yapmayan insanlarda dikkat dağınıklığı olduğunu ortaya koymuştur.

Bütün gece yavaşlayan ve kendini yenileyen insan metabolizması sabah kalktığında yeniden günlük ritmini yakalayabilmek için büyük bir enerjiye ihtiyaç duyar ve gece düşen kan şekerinin dengelenmesi gerekir.

KAHVALTIDA TÜKETİLMESİ GEREKEN BESİNLER

Kalsiyum kaynağı olan süt ve süt ürünlerinden peynir, tereyağı gibi besinler tüketilmelidir. Mevsim sebzeleri çiğ olarak tüketilebilir. Domates, biber, salatalık bol bol tüketilmelidir. Ayrıca protein kaynağı olan yumurta da kahvaltının olmazsa olmazıdır. Kahvaltı başlığı altında poğaça, börek gibi bol kalorili yiyeceklerden uzak durulmalıdır.